egen oberoende besiktningsman

18 oktober, 2022

Skall du köpa hus?

köpa hus - äldre hus

Du vet väl att du som köpare har en stark undersökningsplikt enligt jordabalken. Anlita en egen oberoende besiktningsman SBR när du skall köpa ditt hus.

Ofta är det gjort en säljarbesiktning, syftet är att underlätta köpet för säljare och mäklare. Även om du tar del av den innebär det inte att du fullgjort din undersökningsplikt eftersom du inte anlitat en egen besiktningsman.

Du som köpare har en mycket stark undersökningsplikt, enligt jordabalken. Och bör anlita en egen oberoende besiktningsman som är på din sida i köpprocessen.

 

Men räcker inte med att det redan är gjort en besiktning av säljaren, undrar många?

Det beror på hur stor din kunskap är om hus, det är viktigt att veta att säljarbesiktning och dolda fel försäkring är tjänster riktade mot säljaren, inte dig som köpare. Besiktningsföretagen har avtal med mäklarkedjorna. Deras besiktningar och dolda fel försäkringar är till för att underlätta säljprocessen.

 

En del mäklare och säljare kommer att tycka att säljarbesiktningen är tillräcklig.

När det är säljarens marknad kanske du inte heller ges tid för en egen överlåtelsebesiktning. Men i köpekontraktet kommer mäklaren att upplysa dig som köpare om din undersökningsplikt. Därför är det viktigt för dig att fullgöra undersökningsplikten.

 

När du ska köpa ett hus för miljonbelopp, är det inte bra idé att anlita en egen expert?

Det vill säga en egen oberoende besiktningsman som är på din sida i ditt köp. Väl använda pengar tycker mina kunder efter sin överlåtelsebesiktning. Det är skillnad på att läsa ett säljarutlåtande och gå runt i huset med en egen besiktningsman. Där man kan diskutera husets egenskaper på plats.

 

Köp inte andras problem – vi hjälper dig med en grundlig genomgång av ditt nya hus,
vi diskuterar dom egenskaper huset har på plats under besiktningen,
när du fått utlåtandet så ingår det även en telefongenomgång.

 

Vad menas med oberoende besiktningsman?

Det betyder att jag som besiktningsman inte har några avtal eller bindningar till mäklarkedjor och inte heller får uppdrag från dessa.

oberoende certifierad besiktningsman SBR

Lennart Svanberg

Kontakta oss.