Varför göra en garantibesiktning?

Från godkänd slutbesiktning löper garantitiden, 2 år för en villa. Man gör en garantibesiktning innan den tiden går ut. För att kunna reklamera dom fel som uppstått under garantitiden till entreprenören.

Ta hjälp av en certifierad besiktningsman som hjälper dig att upptäcka och sammanställa dom fel som skall reklameras. Du får då samtidigt en genomgång av huset och ser om det finns skadesignaler som behöver åtgärdas.

Det är inte alla som gör en garantibesiktning, man kanske tycker att det ser bra ut. Vi på Husesyning har sett hundratals hus byggas som KA och gjort ännu fler besiktningar på alla möjliga hus. Vi ställer vår kunskap till ert förfogande för att göra en sista koll på huset när det fortfarande går att reklamera under garantitiden.

Efter garantitiden har visserligen entreprenören en ansvarstid men det är betydligt svårare att reklamera.

Hur går det till?

Du bokar en tid med oss för besiktning i god tid innan 2 årsgränsen, gärna ett par månader innan. Vi behöver se ritningar och kontraktshandlingar med kontaktuppgifter till parterna för att kunna kalla till besiktning.

Besiktningen

Vi börjar med att gå igenom var garantibesiktningen innebär. Sedan besiktigar vi alla åtkomliga ytor. Det är bra om ställen där vattenrör finns samt golvbrunnar är rena och åtkomliga. Stege till tak behöver finnas på plats.

Efter besiktningen sammanställer besiktningsmannen fel och brister i ett utlåtande som skickas till parterna via mejl.


Kontaktformulär

Har du frågor eller funderingar så tveka inte att ta kontakt med oss. Vi svarar gärna på era frågor. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.

    Namn*

    E-post*

    Telefon*