Badrumsbesiktning av behörig besiktningsman

Husesyning har utbildning och kompetens för att kunna utföra badrumsbesiktningar. För att behålla rätt kompetens går vi även på dom fortbildningar som finns.

besiktningsman badrum säker vattenkompetens

När du vill ha en opartisk bedömning av ditt nya våtrum, kontakta oss för offert.

Hur går det till:

Vi behöver ert avtal, det är bra om hanverkarformuläret använts (HF17). Vi bokar tid efter att entreprenören angett tider för färdigställande.

Vi rekommenderar att man gör slutbesiktningen i två steg.

 1. När tätskikt är på plats.
 2. När arbetet är klart.

 

När det gäller badrum och andra våtrum gäller branschregler som uppfyller samhällets krav. Branschen med försäkringsbolag har tagit fram krav på entreprenörer, konstruktörer och besiktningsmän för att dom skall vara godkända.

 • BKR – byggkeramikrådet som hanterar keramik och tätskikt.
 • GVK – golvbranschens våtrumskontroll som hanterar golvmattor som tätskikt.
 • MVK – måleribranschens våtrumskontroll.
 • Säkervatten som hanterar rördragningar.

Ovanstående benämningar är skyddade varumärke vilket innebär att en entreprenör inte kan säga att dom utför sitt arbete enligt ovanstående om man inte är behörig för det.

En branschorganisation har ett gediget arbete med myndighetskontakter, utbildningar, godkännande med mera som gör att det kostar en slant att vara med.

 


Kontaktformulär

Har du frågor eller funderingar så tveka inte att ta kontakt med oss. Vi svarar gärna på era frågor. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.

  Namn*

  E-post*

  Telefon*