BKR kurs

BKR kurs som besiktningsman

Avslutade (2018-08-23) en tvådagars BKR kurs för plattsättare som skall bli behöriga och BKR anslutna. Nu kan inte jag sätta plattor som en yrkesman. Men för att jag skall vara trovärdig som besiktningsman så anser jag att jag skall ha samma teoretiska kunskap som en plattsättare. Detta för att kunna göra en korrekt bedömning vid en besiktning.

Tätskiktet som är det viktiga, sätts av en behörig plattsättare som även går kurs hos respektive tätskiktsleverantör för just deras tätskikt. Den kursen gick jag för några år sedan.

 

BKR kurs
BKR kurs 1

 

Har fått besked om att jag klarade provet och är nu med som besiktningsman för våtrum via byggkeramikrådet.

Jag får allt mer förfrågningar om dåligt utförda arbeten i badrum och blir anlitat för att göra reklamationsbesiktningar. För konsumenter är det viktigt att kontrollera att entreprenörerna är anslutna till BKR. Du vill ju få en yrkesman till dina kakelarbeten. Alla som arbetar med våtrummet skall vara behöriga, behöriga har fotolegitimation utfärdat av BKR.

För att kunna bli behörig skall man kunna läsa och tala svenska som är det enda språket på utbildningen. Om man inte kan uppvisa ett yrkesbevis så måste man gå en verifieringsutbildning för att säkerställa att man har tillräckliga kunskaper.

brandvarnare batteri levande ljus

Brandvarnare

Brandvarnare räddar många liv – när de fungerar. Det är lätt att glömma kontrollera sin brandvarnare regelbundet. Man kan göra det varje […]